I MINAH PINK
Pegang Babi bole dikate kan Muliaa ??
Monday, 16 April 2012 | 05:17 | 0 comments
Hiii . Peaceee ^^v .
ape khabar semuaa :'D .

K ,fiey tahu , mesti semua pelik kan dengan tajuk entry kali nie ?
betul kan ? :O
Relax relax . bace dulu baru komen okay :) Hehe .

cikgu Sejarah fiey bercerite tentang Masyarakat Arab .
and then , cikgu explain kan dekat murid murid yang bukan islam , sbb budak budak tu bukan faham sangat pun cikgu bercerite dekat depan --'

cikgu fiey cakap Pegang Babi lagi Mulia dariapde Pegang Lelaki/Perempuan yang bukan Muhrim .
kiteorang satu kelas terkejut .
semua budak budak dalam kelas tertanye-tanye , kenape cikgu cakap macam tu .
sebab ape yang kite tahu orang Islam HARAM pegang Babi kan ?

cikgu pun explain .
cikgu cakap kalau pegang babi kite bole Samak and then selesai masalah , 
kalau kite pegang Lelaki/Perempuan yang bukan Muhrim , berdose right ? 
K, memang kite bole Bertaubat kan untuk tebus dose kite tu ? tapi ! taksemua Manusia dah buat salah terus bertaubat . betul tak ?
kalau fikir secare Logik nye , betul jugak kan ape yang cikgu fiey cakap tu . 
Fiey nie pun taklah baek mane orang nye tapi fiey cume nak Share jea Ilmu yang dah fiey belajar . :)

Kbhaaai . Salam :)


# pssssssttt ! eh ! korang jangan pulak pegang binatang tu .memang lha bole samak . tapi nnti takmemasal kene HI-FIVE dengan Mak korang :'D . Nie just Share Ilmu jeaa tau ! :))

Older Post | Newer Post
De Princess

ᵔᴥᵔ Assalamualaikum!Selamat datang .
ᵔᴥᵔ Nur Afiqah
ᵔᴥᵔSweet Seventeen
ᵔᴥᵔ SPM Candicate 2013
ᵔᴥᵔIn a Relationship
ᵔᴥᵔCrazy Woman with Colour PINK

Clik Here Baby

♥Follow♥OR♥Dashboard♥

In Progress

Sweet Talk
Left your Footstep here
No Harsh Words
Any Comment? Comment here
Left your LINK too